Jeg arbejder både som dirigent og slagtøjslærer. Jeg dirigerer (og leder) både tambourkorps, trommekorps og marimbaorkestre. Marimbaorkestre har jeg ingen af mere, men da jeg tidligere underviste på musikskoler, havde jeg flere af slagsen. Men tambourkorps og trommekorps har jeg fast, ligesom jeg også er ude på diverse øveweekends.
Dirigent for tambourkorps
Jeg er ansat som fast dirigent for tambourkorpset i Danehofgarden og det har jeg været siden marts 2002, så det er blevet til et pænt stykke tid efterhånden.
Danehofgardens tambourkorps består nu af ca. 20-25 børn og unge fra Nyborg. Da jeg blev ansat som dirigent var der 7-8 elever i tambourkorpset, så det er da noget af en fremgang. Det er jeg rigtig glad for.
Tambourkorpset består af ca. lige så mange fløjtespillere som slagtøjsspillere. Fløjtespillerne har altid spillet på marchfløjter, men i 2011 har vi skiftet dem ud med piccolofløjter. Slagtøjseleverne spiller både på alm. marchtrommer og stortromme m.m. Men rigtig mange har vi nu fået lært op på marimba, klokkespil og andet.
Det gør at vi idag kan spille en masse anderledes arrangementer for tambourkorps, som jeg for det meste arrangerer selv. På denne måde har tambourkorps musikken virkelig udviklet sig meget de sidste 10-20 år. Det er ikke noget særsyn at vi nu står og spiller med 15-20 forskellige stemmer, når vi spiller de lidt større arrangementer. Det synes jeg er spændende og er glad for at kunne være med til at udvikle tambourkorps musikken i Danmark.
Dirigent for DHG Drumcorps
DHG drumcorps har jeg selv været med til at starte. Det er en overbygning på slagtøjsundervisningen i Danehofgarden. Trommekorpset består således af nogle af de ældste slagtøjselever fra både gardens harmoniorkester og tambourkorps.
DHG Drumcorps blev stiftet i 2006 og har siden udviklet sig til det de er idag. DHG Drumcorps er ganske populære og har rigtig mange arrangementer.
Med DHG Drumcorps er vi ikke bange for at prøve noget nyt. Vi kaster os nogle gange ud på det dybe vand og afprøver selv skøre idéer. Men vi har et fokus og det er at levere underholdning for publikum.
Vi tænker både rent musikalsk, men især også rent visuelt. Derfor går en del af vores øvetid også med at øve koreografi og dansetrin m.m. Det er med til at skabe en fuldendt oplevelse for publikum. De skal ikke kun bruge ørerne, men også øjnene. Derudover skal de være klar på lidt af hvert, da DHG Drumcorps ofte har en overraskelse eller to i ærmet.
En koncert med DHG Drumcorps er ikke nogen helt traditionel oplevelse.
Gæstedirigent eller lærer
I det omfang som min kalender tillader det, er jeg også ude i andre garder eller orkestre for at undervise. Ofte bliver jeg hyret ind som gæste-dirigent i forbindelse med en øveweekend eller lignende. Det er noget jeg synes er rigtig spændende. At komme ind i 1 eller flere dage og arbejde med et orkester man ikke på forhånd har det store kendskab til, er en stor udfordring.
Jeg forsøger altid at give noget ny inspiration og bringe noget nyt materiale til orkestrene, så de kan gå derfra med masser af energi og gejst til at gå hjem og arbejde videre.
Et tiltag som jeg ser mere og mere til i Danmark, er at mange garder holder fælles øveweekender. Her kan det være 2, 3 eller 4 garder, som går sammen for at holde en øveweekend. Det synes jeg er et super godt tiltag, som jeg gerne så mere af i Danmark (med eller uden min deltagelse). Det giver garderne en masse på den sociale front, ligesom de på tværs af garderne, lærer tricks m.m. af hinanden. Det at stå sammen med nogle fra en anden garde i en hel weekend, er noget der virkelig kan give masser af inspiration til eleverne.
Hvis du eller I er interesseret i at få mig ud som gæstedirigent, kan I skrive til mig på min mail – Klik her